בית לזית כוסמין ושמן זית

בית לזית כוסמין ושמן זית – פריך וממכר

בתחילת שנת הלימודים, רגע לפני שהסתיים החופש הגדול, החלטתי להיערך מראש להכנת קופסאות האוכל של הבנות במסגרות,
ולהקדיש כמה שעות של אפייה להכנת מאפים טעימים עבור השבוע-שבועיים הראשונים למסגרות וללימודים,
כדי לפנק את הדרדסות במאפים שהן אוהבות ועל הדרך גם להקל על החזרה לשגרה ועל הכנת קופסאות האוכל בבקרים.
בתיכנון היו- לחמניות בריאות יותר, מיני פיצות אישיות, מיני פנקייקים, בורקיטס לגדולה, בית לזית לקטנה, וכל מה שאספיק לדרדס.

יום לפני שהפשלתי שרוולים קיבלנו את רשימת האלרגנים בגן של הקטנה, וביניהן גם אלרגיה לחלב שאוסרת על הכנסת מאכלים המכילים חלב ומוצריו לגן.
אבל אף אחד לא יזיז בת מזל שור עקשנית ונחושה מהתכניות שתיכננה- רבע שעה מקבלת ההודעה ואני כבר בחנות הטבע הקרובה, מצטיידת בתחליפי חלב, ומדרדסת להנאתי מתכונים חלופיים כדי להמשיך בתכנית המקורית בלי שום הפרעה.

בית לזית כוסמין ושמן זית

בית לזית כוסמין ושמן זית – מתחסלים במהירות שיא

אז הפעם- מאפי בית לזית מבצק כוסמין ושמן זית שמתחסלים כמו גרעינים, ובהן צדקי- מתקבלים טעימים מרבות מהגירסאות החלביות שטעמתי.
מאפים המשתדכים נהדר נהדרים לארוחת הבוקר או הערב, מושלמים גם לפיקניקים או לנסיעות ארוכות, ויתחסלו תמיד על ידי ילדים בהתלהבות שיא.

במתכון זה הם עשויים מבצק דק, מלוח פריך וממכר שמזכיר בעיקר עוגיות עבאדי, עם זיתים ירוקים שלמים שחבויים בפנים, ולפעמים זה כל מה שילדים צריכים.
מתכון הבצק עצמו פשוט ומהיר להכנה במיוחד, ומכינים אותו ברגע, פשוט על ידי עירבוב כל המרכיבים בקערה, ללא שום צורך במיקסר.
הוא ללא מוצרי חלב וביצים כך שיתאים לכל האלרגנים במסגרות החינוך.
אני ויתרתי הפעם על ציפוי השומשום הקלאסי כי אצלי הבנות לא אוהבות, אבל תוכלו כמובן גם להוסיף אותו למתכון.

בית לזית כוסמין ושמן זית

בית לזית כוסמין ושמן זית – ללא מוצרי חלב או ביצים

כמה דברים לפני שמתחילים:

במקרה הכינותי מראש-
המאפים נשמרים עד כשבוע בקופסה אטומה במקרר.
ניתן גם להכין את המאפים ולשמור אותם ממולאים לפני האפייה עד יום קודם ולאפות כשרוצים.

בית לזית כוסמין ושמן זית

החומרים לכ-30-35 כדורים:

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
¾ כפית מלח
120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית עדין
60 מ"ל (רבע כוס) מים רותחים
זיתים מגולענים, מסוננים מנוזלים
מעט שמן זית, להברשה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפייה ומלח.
  2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קצרות. יוצקים פנימה את המים הרותחים בהדרגה תוך עירבוב עד לבצק אחיד ורך מאוד וזה בסדר. (במידה והבצק יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים). מכסים ומניחים לנוח למשך כחצי שעה-שעה או יותר.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-3 ס"מ.
  4. משטחים בכל פעם כדור בצק לעלה דק (הכי נוח לשטח בעזרת מעיכה בשורש כף היד), מניחים במרכז זית מגולען, סוגרים את קצוות הבצק מעל ומגלגלים בעדינות לכדור חלק, מסירים עודפי בצק (כמה שהבצק יותר דק, זה יותר טעים!)
  5. מפזרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן זית ואופים כ-20 דקות כך שהכדורים משחימים, מצננים. שומרים בקופסה אטומה במקרר.